Drycker till Jul & Nyår.

Hej!

Storhelgerna är runt hörnet. Det börjar bli dags att beställa hem goda drycker  från Systembolagets beställningssortiment. Här är våra tips för kommande storhelger.

Vi har skapat en dryckeslista på Systembolaget åt er. Lägg till och ta bort efter tycke och smak

Till dryckeslistan >>

flaskor 

Mistinguett Brut (nr 77388) – Beställ

Perfekt med ett glas Cava att bjuda på som välkomstdrink. Som fördrink på självaste julafton  – gör en drink med 5 cl vit glögg och fyll med Mistinguett i champagneglas. Garnera med ett par väl sköljda lingon. 

Läs mer

Brice Bouzy Grand Cru Brut (nr 77925) – Beställ

Elegant Pinot Noir-driven (80% PN 20% CH) champagne som gör sig fantastisk till både appertif och mat. Balans, syra, frukt sammanfattar.

”En ung, fräsch champagne med torr, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, vinteräpplen, pomelo, ostronskal, krita och mineraler.” 91 poäng – Livets Goda nr 6 2013

Läs mer

Chablis Les Vieilles Vignes Pascal Bouchard (nr 79570) – Beställ

Det är perfekt att bryta av de feta smakerna på julbordet med bra Chablis.

”God doft med mineralig profil och mjuk, utvecklad frukt” – Rekommenderas , Allt om Vin, Nov 2013

Läs mer

Schubert Pinot Noir Block B 2011 (nr 75091) – Beställ

94/100 poäng – Mycket stark rekommendation, Ett stort vin, Livets Goda
94 Parker points, 2013

Dekantera och servera i Bourgogne-kupor. Personlig favorit är Authentis från Spiegelau. Fantastiskt.

Läs mer

Eikendal Charisma (nr 79347) – Beställ

Ett vin som naturligt blir en snackis kring bordet. Får man blanda druvor så här? Vad gott det är! Från Sydafrika sa du? 

FYND! – Allt om Vin – november 2013

Läs mer

Niepoort Vintage Port 2011 (nr 76331) – Beställ

Kritikerna är överens om att 2011 Vintage Port från Niepoort är ett mycket stort vin.  95 poäng av Livets Goda – Bästa köp av Allt om Vin!

Öppna  en flaska Vintage Port efter en god middag. Njut som den är, eller servera ost och/eller nötter till. Drick nu eller lagra i 50 år till, eller mer om du orkar vänta. Den är ung nu, men otroligt god. Missa inte detta fantastiska portvin.

Santa’s Butt (nr 89503) – Beställ

”Namnet är något missvisande, detta smakar inte tomteröv, snarare finns det kaffe, kakao och nötter som tillsammans med en liten rökighet och faktiskt helt torrt avslut gör det till en porter som möjligen sparkar tomteröven av sina konkurrenter. ” 90 poäng – Whisky och Bourbon Nov. 2013

Läs mer

Insanely Bad Elf (nr 89502) – Beställ

När Livets Goda journalisten Anders Melldén ger en öl 96 poäng av 100 möjliga är den värd att köpa hem en låda av.  Insanely Bad Elf är ett mästerverk skapat av  den Brittiska öl-gurun Peter Scholey. Det är en Imperial Red Ale som kommer att utvecklas positivt åtminstånde de närmaste 5 åren.  Handla nu – drick sedan.

Läs mer

 flaskor