Charme och Robustus- Inte bara Niepoorts portviner håller världsklass.

Niepoort började på allvar experimentera med bordsviner i slutet av 1980- talet. Sedan dess har producentens portfölj av lysande bordsviner ökat för varje år. Högst upp på vinpyramiden huserar Robustus och Charme. Buteljerna ska uppvisa bredden av regionen och är två vitt skilda spegelbilder av Douros terroir.

Robustus är, precis som namnet antyder, Dirk Niepoorts försök att fokusera på regionens mäktiga frukt. Vinet lagras i fyra år på stora träfat och förvandlas där till ett storslaget hantverk. Det behöver en timme i karaff för att hamna i balans men när det väl öppnar upp sig är upplevelsen smått magisk. Packat med frukt, mineraliskt och fat a la cigarrlåda med oklanderligt precisa tanniner. Ofattbart gott!

Charme selekteras frukten från gamla vinstockar i Vale de Mendiz. Elegansen och komplexiteten i kombination med de sammetslena tanninerna ger ett unikt intryck. Flörten med Bourgogne är självklar och kopplingen oundviklig. Strukturen är sublim, allt är väldigt närvarande och eftersmaken lång och intensiv. Underbart med en ärofull framtid.

Några av våra ambassadörer som jobbar med Niepoort är:

Corvina Logo

 

Ett rikt utbud av kvalitetsviner samt ett gott sortiment av smårätter, magisk risotto samt rustik pasta. Corvina Enoteca: Kornhamstorget 47, Stockholm

cropped-moccasin_logo

”Vi dricker på tok för lite portugisiska viner i Sverige. Det vill Moccasin ändra på”. Moccasin: Närproducerat på Fersens väg 14, Malmö.

1982020_10152308500591950_911906340_n

 

En restaurang som drivs med närproducerade råvaror där engagemang, omsorg och nyfikenhet står i fokus. Södra Hamnen 6, Skärhamn.