Besök de främsta slotten i Bordeaux med Wicked Wine Club och Sveriges Vinsällskap

Inget annat vinområde har samma status och rykte som Bordeaux. Namnet andas ståtliga slott och världsberömda viner. Det är många vinvänners dröm att en gång få beträda dessa heliga vinmarker, titta in i de berömda slotten och prova dessa mytomspunna viner. Ni kommer få prova och känna skillnaden på Cabernetdominerade viner i Medoc och Merlotdominerade viner i Saint Emilion. Besök på ett antal slott är inbokade och även middagar, bland annat på påvens slott – Château Pape Clement.

Château Pape-Clement 

Detta var det första slottet Bernard Magrez köpte, men det tog honom 25-30 år att köpa ut alla delägarna. Namnet Pape Clement kommer från Clément V, som blev vald till påve under 1300-talet. Hans riktiga namn var Bernard de Goth, han är densamme som ligger bakom namnet Châteauneuf-du-Pape. Pape Clément har fått oerhört mycket internationell uppskattning, bl a har man tilldelats 100 poäng av Parker för både det vita och röda vinet. Här intar vi en av de planerade slottsmiddagarna.
Förutom Pape Clement kommer vi givetvis besöka andra Grand Cru Classés.

Château Fombrauge

Byggt av munkar i form av en Chartreuse. I denna andäktigt vackra miljö guidas vi genom en vertikalprovning av flera av slottets äldre årgångar. Bara 20 km från slottet utspelades det 100-åriga kriget mellan England och Frankrike, vilket genom namn åt kommunen: Castillon la Bataille.

Château La Tour Carnet

Ett av de äldsta slotten i Bordeaux med anor sedan 1100-talet. Omgiven av en vallgrav enligt klassiskt manér uppvisar la Tour Carnet en egen känsla och stil, även genom vinerna. Dessa drar mer åt östra Bordeaux i stil beroende av jordmån lik den i St Emilion, och därför mer Merlot i blenden. Bernard Magrez har rustat upp slottet fullständigt, men den gamla andan finns kvar i slottsmurarna och här ska vi prova viner, men vill man besöka slottet igen på egen hand rekommenderas en övernattning i ett av de renoverade sovrummen.

Detaljer om resan
Områden: Medoc, Pessac-Leognan, Saint Emilion och Côtes de Blaye
Tid: 22-26 oktober
Målsättning
Att ge deltagarna möjlighet att besöka och lära sig mer om Bordeaux.
Att ge deltagarna möjlighet att möta en rad spännande producenter.
Att ge deltagarna möjlighet att få besöka Bordeaux och Saint Emilion

Innehåll
Vi kommer varje dag att besöka 2-3 producenter, vissa dagar i samband med lunch/middag
Två slottsmiddagar
Middag på en ny stjärnrestaurang i Bordeaux – Le Grande Maison
Besök med lokalguide i den en gång romerska staden Saint Emilion.

Preliminära besök:
Smith Haut Lafite
Domaine de Chevalier, förhoppningsvis med middag
Château Pérenne
Château Fombrage med vertikalprovning
Château Angelus
La Tour Carnet
Château Ducru-Beaucaillou alternativt Château Beychevelle
Château Pape Clement
Château Giscours
Château Margaux

Resevillkor:
Pris: 12 000 kronor för medlemmar och medföljande familjemedlem, 14 000 för icke medlemmar. Priset är baserat på minst 15 deltagare, del i dubbelrum samt transport i minibussar.
Anmälan: Helst omgående och senast den 31 augusti till info@svenskavinsallskapet.se

I resans pris ingår:
Alla transporter i Bordeaux, logi i dubbelrum, frukost, alla besök med alla provningsviner, alla utflykter, två slottsmiddagar, alla skatter och avgifter samt Karl-Axel Svensson som reseledare och guide.

I resans pris ingår INTE: 
Flygresa. Luncher. Två middagar.

Måltider
Två slottsmiddagar ingår i resans program och pris. För de båda andra middagarna bokar vi plats och meny på lokala restauranger. Betalning för måltiderna sker kontant under resan. Om Du inte vill vara med på någon eller några måltider ber vi Dig ange detta senast en vecka före avfärd, så att vi kan avboka Din plats i god tid.
Flyg
Vi hjälper självklart till med att boka biljetter till den som så önskar.
Priset för flygresan Stockholm – Bordeaux t o r är f n cirka 2 500 kronor. Det exakta priset är starkt beroende av när vi köper biljetterna. Ju tidigare anmälan ju bättre pris.
Anmälningsavgift
3000 kr per person. Betalas in till SVS bankgiro 5267-5386 i samband med anmälan. Kom ihåg att ange alla resenärernas namn och adresser samt namnet på resan.
Anmälan är bindande.
Enkelrumstillägg
1000 kr
Slutbetalning
Insättes på SVS bankgiro 5267-5386 senast 30 dagar före avfärd. Kom ihåg att ange alla resenärernas namn och adresser samt namnet på resan.
Avbokning
Vid eventuell avbokning, återbetalning endast genom privat reseförsäkring och eget avbeställningsskydd.

Särskilda upplysningar 

Uppgift om allergi, speciell mat etc. måste meddelas Svenska Vinsällskapet i samband med anmälan. Svenska Vinsällskapet förbehåller sig rätten att ändra i programmet eller att ändra priser som påverkas av flygpriser, kursförändringar, skatter, bränsletillägg, strejker och Force majeure.

Så förverkliga nu era drömmar och följ med oss till slottens Bordeaux!

/Jesper